lauantai 8. kesäkuuta 2013

Grafiikka (koho - ja syväpainanta)



Grafiikassa kokeilimme sekä koho- että syväpainantaa. 

Syväpainanta työ oli selkeästi haasteellisempi sillä pvc- levy oli kovaa ja hankala kaivertaa. Sainkin yhden vertavuotavan sormen aikaiseksi, jonka vuoksi en aio kokeilla kyseistä tekniikkaa alkuopetusikäisten oppilaiden kanssa. Myös oli turhauttavaa kun "viivalla pysyminen" ei tuntunut onnistuvan. Vähän väliä ote lipsui ja kaiverruksesta tuli liian pitkä. 

Kohopainannan pohjalevy oli puolestaan solumuovilevyä, johon pystyin kaivertamaan kuulakärkikynällä. Työskentely oli huomattavasti mieluisempaa. Levyyn pystyi helposti piirtämään tarkat ääriviivat (mallina toimi kuvakortti), joten kuvasta tuli huomattavasti esteettisempi. Haasteellisempaa oli ainoastaan telalla vetäminen, jolla värien levittäminen oli epätasaista. Toisaalta lopputulos oli hieman elävämpi kuin prässäämisen avulla tehty syväpainantakuva.

Prässääminen oli mieluista. Tekniikka ei ollut liian hankalaa ja sen oppi myös nopeasti. Oli myös jännittävää kokeilla erilaisia väriyhdistelmiä. 

Onnistuikin mielestäni saaman todella kauniin korallin värin sekä syvä- että kohopainannassa. Värit olivat vesiliukoisia kohopainovärejä ja paperi sokeripaperia.








Syväpainannalla tehtyjä kissoja.                                                                                                                  

         

          Kohopainannalla tehtyjä pääsiäismunia.

2 kommenttia: