torstai 13. kesäkuuta 2013

Sarjakuva

Koiran elämää
Sarjakuvien tekeminen on ollut lapsuudessani yksi lempipuuhistani, joten siihen virittäytyminen luonnistui helposti. Jo silloin aiheeksi valikoitui melkeinpä aina koiraeläimet, joiden merkitys on ollut suuri läpi elämäni. Niiden sielunelämään on helppo "saimaistua".

Tunnilla tehty strippi yksittäisestä tapahtumasta valmistui edellisistä syistä melko nopeasti. Siinä pääosassa on Tiitu koira, joka yllättäen on oikeassa elämässä koirani. Vaikka kyse on henkilökohtaisesta kokemuksesta, sen tapahtumat avautuvat myös niillekin ihmisille, joilla ei ole koiraa sillä vitsinä on koira, joka ajattelee ihmisen tavoin.

Kyseinen tekniikka on varmasti tuttu melkeinpä kaikille oppilaille, ainakin havainnointiasteella. Sarjakuvien lukeminen kuten Aku Ankka, on muodostanut monille lapsille mielikuvan siitä mitä on sarjakuva. Opettajana, minulla on mahdollisuus auttaa heitä itse kokeilemaan sen tekemistä. Huomasin tunnilla, että konkreettisin neuvoin (puhekuplien asettelu jne.) pystyy parantaman lopputulosta hyvinkin paljon. Ei siis ole aivan sama minkälaisen ohjeistuksen antaa tunnin alussa.

1 kommentti:

  1. Hyvä että Johanna lanseerasi tämän tehtävän. Sarjakuva, graffiti, video jne. saisivat olla paljon suuremmassa roolissa nykykoulussa ja varmaan opekoulutuksessakin. Koit itsekin tämän tehtävän läheiseksi - lähestytään omaa ja oppilaan kokemismaailmaa. Antti L.

    VastaaPoista